LEMMER – Door nog onbekende oorzaak is een automobilist zondagochtend rond half elf met zijn voertuig ondersteboven in een sloot langs de Rondweg – N359 beland. De auto raakte van de weg, reed door een verkeersbord en over een fietspad, om uiteindelijk in de sloot tot stilstand te komen.

Volgens de politie zijn omstanders die het ongeval zagen gebeuren, direct in actie gekomen en hebben zij de inzittenden uit het voertuig gehaald. Door met spoed ter plaatse gekomen ambulancepersoneel, zijn twee volwassenen en twee kinderen ter plekke uitvoerig gecontroleerd, waarna ze met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

De in actie gekomen passanten zijn door agenten opgevangen en hebben dekens en handdoeken gekregen om zichzelf af te drogen en enigszins op te warmen. Ondertussen bleek er ook een hond uit de auto te zijn gekomen, die is door politieagenten opgevangen in afwachting van familie, die zich naar de ongevalslocatie begaven.

Omdat het niet bekend was hoeveel personen er precies in de auto zaten, is onder andere de brandweer met spoed ter plaatse gekomen. Nadat oppervlakteredders van de brandweer met zekerheid konden zeggen dat er niemand meer in de auto zat, zijn zij retour gegaan naar hun kazerne.

Door de verkeersongevallenanalyse van de politie wordt uitvoerig onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Een berger is opgeroepen om de auto uit de sloot te komen vissen. De sloot ligt door het incident vol met spullen die uit de auto komen.