LEEUWARDEN – De brandweer rukte woensdagochtend uit naar de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg voor een voertuig in brand.

De vrijwilligers waren na de melding om 05:23 snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Met een straal one-seven werd de brand geblust.

De politie kwam ook ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld, aangezien de auto een aanrijding had gehad. De auto is geborgen door berger Theo Faber.

Politiebericht

TYTSJERK- De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagmorgen om 05.15 uur plaatsvond op de Rijksstraatweg ter hoogte van de E-10. Een 49-jarige automobilist uit Twijzelerheide die uit de richting van Tytsjerk kwam en de kruising wilde oversteken, kreeg geen voorrang van de bestuurder van een zwarte personenauto waarna beide voertuigen elkaar raakten. Deze auto was vermoedelijk van het merk Ford-escort en kwam uit de richting van Leeuwarden.

De bestuurder van de zwarte auto, die vermoedelijk door rood licht reed, ging er vervolgens vandoor. De automobilist uit Twijzelerheide heeft de auto tot aan Hurdegaryp gevolgd en zag dat de bestuurder zijn auto keerde en terug naar Leeuwarden reed, waarna hij uit het zicht verdween. De zwarte auto heeft mogelijk schade aan de rechter voorzijde.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de auto hebben zien rijden of het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3457566d315a6f[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan