EE – Dinsdagavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Humaldawei – N358.

Een auto met vijf inzittenden was bij een eenzijdig ongeval op de kop in een sloot terecht gekomen. De brandweer en drie ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. In de auto zaten in totaal één vrouw en vier mannen. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder rechts de berm in reed. Via de sloot stuiterde de auto naar de andere kant van de weg en kwam in een andere sloot op de kop tot stilstand.

Passerende auto’s kwamen direct in actie, een van de auto’s zorgde met de koplampen voor verlichting van de plek waar de auto in de sloot lag. Zo kon met behulp van andere passanten hulp geboden worden om de mensen uit hun benarde positie te bevrijden.

Twee mannen zijn gewond geraakt bij het ongeval, de anderen kwamen er zonder verwondingen af. Één persoon raakte zwaar gewond en werd per ambulance naar het UMCG gebracht. Onderweg had de ambulance nog een rendez vouz met de gealarmeerde traumaheli uit Amsterdam. De arts van de traumaheli is vervolgens met de ambulance meegereden naar het UMCG.

De verkeersongevallen analyse kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen.

Bron: [url=http://www.waldnet.nl/]Wâldnet[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan