WIJNALDUM – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag ingezet voor een auto die van de snelweg A31 was geraakt en in de sloot terechtkwam. Meerdere personen zijn gewond geraakt.

Rond kwart over vijf ging het mis op de A31 Waadseewei tussen Franeker en Harlingen ter hoogte van hectometerpaal 18,4. Een auto met daarin vier personen raakte door onbekende oorzaak van de weg af en en belandde in een sloot naast de snelweg.

Brandweer, politie en meerdere ambulances werden met spoed ter plaatse gestuurd om de inzittenden uit de auto te helpen. Omdat er drie ambulances ingezet werden, werd ook de officier van dienst geneeskundig (OVDG) opgeroepen om indien nodig te coördineren. Eén persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, drie anderen zijn door ambulancepersoneel behandeld, maar het is niet bekend of zij ook naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Politie en Rijkswaterstaat sloten de vluchtstrook af, verkeer ondervond geen hinder van het ongeval. Een berger heeft de auto uit het water getrokken en geborgen.

redactie nw