SNEEK – Brandweer, ambulance en politie werden maandag om 16:24 gealarmeerd voor een auto te water op de afrit van de A7.

Brandweerduikteams van Sneek en Harlingen werden ook gealarmeerd en gingen met spoed ter plaatse.

Een automobiliste komende uit de richting van Bolsward raakte onwel. In de bocht van de A7 ter hoogte van afslag De Hemmen raakte ze van de weg af en kwam met haar auto in de sloot terecht. De auto kwam op z’n kant in het water terecht.

De bestuurster was buiten kennis, terwijl ze zich nog in het voertuig bevond. Omstanders wisten het voertuig met een sleepkabel op z’n kant te houden en voorkwamen dat het voertuig om zou rollen en verder onder water zou komen. Ze deden dit totdat hulpverleners ter plaatse kwamen.

De bestuurster is door de brandweer uit de auto gehaald. Deze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook een hond werd uit de auto gehaald, hiervoor werd een dierenambulance gealarmeerd. De hond bleek behalve een natte vacht niks te mankeren.

Ten tijde van het ongeval werd er één rijstrook afgesloten. Berger Betten heeft de beschadigde VW uit de sloot getakeld.

Na behandeling aan lichte verwondingen mocht de automobiliste weer naar huis.

Update: Artikel tekst grotendeels aangepast naar aanleiding van een politie persbericht.

[zideo]zideo=6c4969556e566f3d&playzideo=6b3457526d313578&[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan