FRANEKER – Een auto met daarin drie inzittenden raakte in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over een te water op het Noord in het centrum van de stad.

Volgens getuigen deed de Seat Ibiza eerst een “burn out” op het Noord, reed toen met hoge snelheid weg en ramde ter hoogte van de Hoquart de brugleuning in een poging de bocht te halen. De auto belandde op de kop in het ondiepe water van de stadsgracht. Omstanders gingen te water en wisten alle inzittenden op tijd uit het voertuig te halen.

De hulpdiensten waren inmiddels massaal ingezet, naast de brandweer van Franeker en brandweerduikers uit Leeuwarden kwamen drie ambulances en diverse politie eenheden ter plaatse. Het Mobiel Medisch Team landde nabij het politiebureau maar werd niet ingezet. De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar de ziekenhuizen van Leeuwarden en Sneek.

Berger C.L. Int heeft onder toeziend oog van een groep uitgaanspubliek het wrak van de Seat Ibiza geborgen. Tijdens het bergingswerk was de kruising Noord/ Sjaardemastraat afgesloten voor verkeer.

Video: [url=http://leeuwarden.dichtbij.nl]Anton Kappers[/url]
[zideo]zideo=6c4965586f467475&playzideo=6c4965586f467475[/zideo]

112Fryslan