LEEUWARDEN – Donderdagmiddag rond kwart over vijf vond er een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een auto op de Aldlânsdyk.

Het ongeval gebeurde vlak voor de brandweerkazerne, de gealarmeerde brandweer hoefde dan ook niet ver te rijden. Ook een ambulance en de politie kwamen met spoed ter plaatse.

Tijdens het inhalen heeft de bestuurder van de auto vermoedelijk niet door gehad dat hij nog naast de vrachtwagen reed. Tijdens het invoegen kwam de auto in botsing met de vrachtwagen en kwam dwars voor de vrachtwagen terecht. De vrachtwagen heeft de auto enkele tientallen meters mee gesleept, voordat deze tot stilstand kwamen.

De inzittenden van de auto konden zelf de auto verlaten met de hulp van omstanders. Na een kort gesprekje met het ambulancepersoneel, bleek dat er niemand gewond was geraakt. De auto is opgehaald door een berger. De trailer van de vrachtwagen kon na het wisselen van vrachtauto zijn route weer vervolgen. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Tijdens de afhandeling van het ongeval was een rijstrook afgesloten.

Bauke van der Veen

})