HEERENVEEN – Bij een achtervolging vrijdagavond die begon in Sint Nicolaasga heeft de politie schoten gelost en uiteindelijk een auto klemgereden bij de Mac Donalds in Heerenveen.

In Sint Nicolaasga kreeg de automobilist een stopteken, maar die negeerde hij en ging er vervolgens vandoor. De achtervolging ging uiteindelijk door Heerenveen heen. Na door het centrum gereden te hebben, reed de bestuurder van het Engelse voertuig vervolgens op de K.R. Poststraat met hoge snelheid over een vluchtheuvel. Hier kwamen de verdachten met hun auto naast de rijbaan terecht, en wist een politieman zijn voertuig schuin voor de auto van de verdachten te plaatsen.

Toen de agent uitstapte en op de auto afliep gaf de bestuurder gas en reed op de politieman in. Deze moest aan de kant springen om niet aangereden te worden. De achtervolging werd vervolgens door meerdere auto’s weer voortgezet en op de K.R. Poststraat werd nog door een politieman op straat op de auto geschoten.

De achtervolging ging vervolgens nog door via het terrein van de Mac Donalds, waarbij geschrokken bezoekers een veilige plek zochten, toen ze auto zagen aankomen. Op de weg naast het fastfood restaurant kon de politie de auto uiteindelijk klemrijden. Het koste daarna nog enige moeite om de inzittenden uit de auto te krijgen en aan te houden. De politie heeft een man en een vrouw aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de achtervolging en bij het klemrijden, zijn meerdere politie voertuigen beschadigd geraakt.

De politie heeft na dit incident een onderzoek ingesteld. De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse gekomen, evenals de technische recherche.

Op het bureau heeft de politie bij de man een blaastest afgenomen. Na de blaastest werd duidelijk dat de man onder invloed van 580 ug/l in het voertuig heeft rondgereden.

Foto’s: Dennis Stoelwinder, GrootHeerenveen, John Schreuder en Boudewijn Bos.

Redactie