LEEUWARDEN – In de nacht van zaterdag op zondag is op de Oldegalileën een automobilist van een personenauto met hoge snelheid op twee politie-bikers ingereden. Hierbij heeft de politie een schot gelost op het voertuig.

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 1:15 uur een melding op de Oldegalileën. Terwijl de agenten bezig waren met de melding, kwam een automobilist uit het niets, met hoge snelheid aanrijden en probeerde de aanwezige politie-bikers omver te rijden. De twee fietsen werden door de auto geraakt. Één van de fietsen verloor door de aanrijding zijn voorwiel. De agenten konden waarschijnlijk net op tijd van hun fiets afkomen en raakten niet gewond.

De politie heeft gelijk een burgernet actie opgezet, waarin gevraagd werd uit te kijken naar de betreffende auto, een groene Citroën Berlingo. Deze werd even later met schade aangetroffen in de Azaleastraat. De bestuurder bleek al gevlucht te zijn.

De Oldegalileën werd deels afgesloten wegens sporenonderzoek. De technische recherche en de verkeersongevallenanalyse hebben op beide locaties onderzoek gedaan.