PIETERSBIERUM – Dinsdagmiddag rond 15:50 vond er een aanrijding plaats op de N393, vlak voor het dorp.

Hierbij raakte een vrouw gewond. Bij de aanrijding waren twee auto’s en een bus van Connexxion betrokken. Het ongeval gebeurde toen een automobilste van een Opel Corsa stopte op de N393 om vervolgens een erf op te draaien. De achteropkomende Connexxion-bus stopte achter de auto.

Op het moment dat de vrouw het erf op wilde rijden haalde een groene Skoda Octavia de stilstaande bus in en zag daarbij de Opel Corsa van de vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Door de klap van de aanrijding kwam het slachtoffer met haar auto in de naastgelegen sloot terecht. Bij de aanrijding raakte de bestuurster bewusteloos.

De auto werd door een omstander met een trekker uit de sloot gesleept, zodat de hulpverleners makkelijker bij het slachtoffer konden.

De gealarmeerde brandweer van Franeker kwam ter plaatste, maar hoefde de auto niet open te knippen. Wel werd de auto gestabilliseerd, zodat ambulancepersoneel rustig zijn werk kon doen. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCL.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analysedienst) van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De geschrokken buspassagiers werden verder vervoerd met een andere bus.

Bron en foto’s: [url=http://www.scannernet.nl]Scannernet.nl[/url]

112Fryslan