FRANEKER – Op de Lollumerweg tussen Franeker en Lollum heeft vrijdagmiddag rond kwart voor twee een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Twee mensen zijn hierbij gewond geraakt.

Door onbekende oorzaak kwamen twee auto’s frontaal met elkaar in botsing, een van de voertuigen kwam in de sloot terecht en de ander in de bosjes aan de andere kant van de weg.

Meerder politie eenheden, ambulances en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli uit Eelde ter plaatse met het Mobiel Medisch Team(MMT).

De inzittenden van de te water geraakte auto zijn door omstanders eruit geholpen. De brandweer heeft een slachtoffer uit de andere auto moeten bevrijden omdat deze bekneld zat. Na stabilisatie door ambulancepersoneel en een arts van het MMT, is een van de automobilisten met spoed per ambulance naar het UMCG gebracht. De traumaheli is naar het UMCG gevlogen om de arts weer op te halen. Ook de andere automobilist is gewond geraakt en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht,.

De forensische opsporing verkeer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de precieze toedracht van het verkeersongeval.

Foto’s FranekerActueel.frl

Redactie

})