DAMWÂLD – Op de Lauwersseewei – N361 heeft in de nacht naar dinsdag een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto in de sloot terechtgekomen en een vrouw gewond geraakt.

Het ongeval ontstond net voor twee uur in de nacht, toen een vrouw met de auto over de Lauwersseewei in de richting van Dokkum reed. Ter hoogte van de gemeentegrens ging het mis, omdat er plotseling een ree de weg overstak en de vrouw hierdoor moest uitwijken. Door de snelheid kwam de auto in de berm, maakte een draai van 180 graden en kwam uiteindelijk in de sloot tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en naast een ambulance, verschillende politie-eenheden en de brandweer van Damwâld, kwam ook het Mobiel Medisch Team per helikopter ter plaatse. Ook de oppervlakteredders en een hulpverleningsvoertuig werden kort daarop gealarmeerd, maar konden al gauw afgemeld worden.

De hulpdiensten hebben het slachtoffer uit haar voertuig gehaald en het ambulancepersoneel heeft met het medisch team vervolgens de behandeling verricht. Na de behandeling werd de vrouw per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Door de klap van het ongeval raakte de auto zwaar beschadigd en is door een berger meegenomen. Ten tijde van het ongeval was de Lauwersseewei geheel afgesloten voor het eventuele verkeer dat nog op de weg was. De ree is direct na het voorval al op de vlucht geslagen.

Ate Atema