HURDEGARYP – Op de Ottemawei tussen Hurdegaryp en Readtsjerk heeft donderdag aan het einde van de ochtend een ongeval plaatsgevonden.

Het ongeval ontstond omstreeks kwart voor twaalf. Volgens een agent kwamen beide auto’s uit de richting van Hurdegaryp rijden en wilde het voorste voertuig afslaan. De persoon in de achterste auto zag dit te laat, waardoor een aanrijding het gevolg was. Door de klap kwam de voorste auto in de sloot terecht en liep het achterste voertuig aan de voorkant forse schade op.

Naast de politie en ambulance, werd ook de brandweer van Gytsjerk naar de ongevalslocatie gestuurd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en al gauw werd duidelijk dat de hulp van de brandweer niet nodig was. Het ambulancepersoneel heeft één persoon onderzocht en ter controle naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De persoon in de andere auto kwam met de schrik vrij.

Een sleepdienst is ter plaatse gekomen en heeft beide auto’s meegenomen. Ten tijde van de berging was de gehele weg afgesloten en moest het verkeer wachten of een andere route nemen.

Ate Atema

})