EE – Op de Humaldawei – N358 bij Ee is maandagmiddag een personenauto in een sloot belandt na een aanrijding met een ander voertuig.

Omdat de bestuurder in zijn auto bekneld zat werden de hulpdiensten direct massaal gealarmeerd. Naast twee ambulance en verschillende politie-eenheden, werd ook het oppervlakte redteam uit Burgum en een tankautospuit van brandweer Anjum gealarmeerd. Het oppervlakte redteam bleek niet nodig te zijn en kon snel afgemeld worden. De blusgroep van Anjum kwam wel ter plaatse om de bestuurder snel uit zijn voertuig te bevrijden. De brandweer heeft direct met behulp van hydraulisch gereedschap de bestuurdersdeur verwijderd. Na het verwijderen van de deur kon de inzittende door de brandweer uit zijn voertuig gehaald worden.

Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van het andere auto kwamen met de schrik vrij. De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.