LEEUWARDEN- Vrijdagochtend werd ter hoogte van de overgang Oostergoweg een automobilist door de trein naar Groningen gegrepen.

De auto werd tientallen meters meegesleurd, alvorens de trein ter hoogte van de overgang Achter de Hoven tot stilstand kwam.
Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend, de spoorwegpolitie doet hier onderzoek naar.
De bestuurder, een oudere man, is door de hulpdiensten uit zijn voertuig gehaald. Hij is met ernstig letsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De ingeschakelde traumaheli kwam ter plaatse, toen het slachtoffer net per ambulance naar het MCL werd gebracht. De de heli is vervolgens geland op het helidek van het MCL.

De trein was net vertrokken vanaf het station in Leeuwarden en onderweg naar Groningen. De reizigers bleven ongedeerd.
De Oostergoweg en Achter de Hoven zijn inmiddels weer vrijgegeven. De auto is door berger Theo Faber geborgen en de trein is teruggekeerd naar het station Leeuwarden. Het treinverkeer van en en naar Groningen was enige tijd niet mogelijk, medewerkers van strukton en prorail hebben de problemen opgelost.

De man van in de 80 is later in het ziekenhuis overleden. Volgens ooggetuigen zouden de spoorbomen niet dicht zijn gegaan, na onderzoek is echter gebleken dat de bomen wel dicht gingen. De betreffende spoorboom kwam op de motorkap van de auto terecht en is daardoor weer open gegaan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bLwnLaVxxXw[/youtube]

112Fryslan