JOURE – Het onweer heeft vrijdagmiddag op de A7 bij Joure voor veel hinder gezorgd.

Rond 13.30 uur raakte een auto beschadigd door blikseminslag. Twee andere auto’s, waarvan één met caravan, raakten beschadigd door steenslag. Dit omdat de bliksem ook in het asfalt in sloeg. Twee van de drie voertuigen konden niet meer verder rijden en moesten worden weggesleept. Daardoor ontstond veel vertraging voor het verkeer.

Rond 13.30 uur trok een zware onweersbui over het verkeersplein van de A7 bij Joure. De bliksem sloeg in een rijdende auto in. Daarnaast was er ook blikseminslag in het asfalt. Door de steenslag die daardoor ontstond raakten twee auto’s, waarvan één met caravan, beschadigd. De inzittenden van de drie auto’s waren hevig geschrokken en durfden in eerste instantie niet de auto te verlaten. Agenten en medewerkers van Rijkswaterstaat ontfermden zich over de inzittenden, waaronder vijf kinderen. De vijf kregen van agenten een zogenaamde ‘goodbear’.

Twee van drie auto’s liepen zoveel schade op dat ze niet verder konden rijden. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept. Door de blikseminslag ontstonden drie gaten in het wegdek van de A7. Deze gaten worden komende nacht gerepareerd. Door de blikseminslag ontstond een grote file op en rondom het verkeersplein in Joure.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan