SINT ANNAPAROCHIE – Door een gekke actie van een automobilist heeft een auto dagenlang geparkeerd gestaan in de Waddenzee op het wad nabij Sint Annaparochie.

De auto stond tientallen meters uit de kust en is daar waarschijnlijk tijdens de vorstperiode terecht gekomen. De bestuurder was mogelijk tijdens de vorstperiode het wad opgereden en heeft de auto daar achtergelaten. De auto staat nu helemaal vast in het slijk en verdwijnt bij hoog water ook onder de waterspiegel. Donderdag gaat Rijkswaterstaat de auto bergen.

Rijkswaterstaat is niet te spreken over de actie. Het gaat om een kwetsbaar, beschermd natuurgebied waar geen auto’s mogen komen. Rijkswaterstaat weet wie de eigenaar van de auto is en zal de kosten van de berging ook op deze persoon verhalen.

De hulpdiensten werden woensdagmiddag opgeroepen voor een voertuig te water nabij Sint Annaparochie. Zeer waarschijnlijk was dat vanwege deze auto op het wad. De melding kwam mogelijk vanuit een vliegtuigje dat de auto vanuit de lucht zag. Donderdag is men grotendeels van de dag bezig geweest om de auto uit de Waddenzee te halen. Met behulp van een lange kabel heeft men het voertuig uit het water gehaald.

Foto: Rijkswaterstaat