JISTRUM – Op de Rijksstraatweg is donderdagmiddag een auto frontaal in botsing gekomen met een vrachtauto. Het ongeval vond rond 15.50 uur plaats ter hoogte van Garage Vries.

De vrouw, die de auto bestuurde, raakte door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en kwam vervolgens in botsing met de tegemoetkomende vrachtwagen die vanaf Zwartkruis richting Twijzel reed. Een frontale botsing was het gevolg. Na het ongeval stonden beide voertuigen zo’n 70 meter uit elkaar.

Een ambulance is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Ze is met borstklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval is de weg (N355) gestremd en dit levert voor het doorgaande verkeer veel hinder op. Berger Broekhuizen is ter plaate gekomen om de vrachtwagen te bergen. De auto is door berger Derwin Nijboer weggesleept.

Tijdens het ongeval wordt het verkeer richting Twijzel via de parallelweg geleid en het verkeer richting Noardburgum wordt via Twijzelerheide omgeleid.

Tekst : [url=http://www.waldnet.nl/]Waldnet.nl[/url]

112Fryslan