HALLUM – Een automobilist is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval met een tractor en een vrachtwagen op de N357 Ljouwerterdyk.

De Ljouwerterdyk N357 werd wegens het ongeval in beide richtingen afgesloten. Omdat er een vrachtwagen betrokken was bij het ongeval werd naast brandweer Hallum ook de hulpverleningswagen(HV) van Leeuwarden opgeroepen. Omdat er werd uitgegaan van een ernstig ongeval, moest er ook de traumaheli worden opgeroepen. De HV en de traumaheli werden echter geannuleerd toen de eerste hulpdiensten ter plaatse waren.

Een automobilist die van Hallum richting Marrum reed kwam in botsing met de aanhanger van een trekker, raakte vervolgens in een slip en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende vrachtwagen probeerde de auto nog te ontwijken door de berm in te rijden. Een aanrijding kon niet worden voorkomen. De vrachtwagen kwam op de andere helft van de weg op het fietspad tot stilstand.

De bestuurder van de auto zat niet bekneld. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De weg zal naar verwachting nog lange tijd afgesloten zijn. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten afgesleept worden. De politie verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.