Auto eindigt in tuin na slippartij *Update*

BURGUM – Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een auto opvallend snel op de H. van Kattendijkeweg rijden en besloten de bestuurder te controleren.

Na het keren van hun dienstvoertuig bleek hij echter al weg te zijn, maar de bandensporen van de auto bleken in de net gevallen sneeuw goed te volgen. Een paar minuten later troffen zij de auto zwaar beschadigd aan op de Noordersingel.

De 20-jarige bestuurder bleek te zijn geslipt, had een boom geraakt en was in de voortuin van een woning beland. Vanuit Buitenpost en Leeuwarden werden omstreeks 02:20 twee ambulances naar het ongeval gedirigeerd.

Het mobiel medisch team kwam per busje vanuit Groningen ter plaatse. Nadat de brandweer het dak had verwijderd kon de bestuurder op een wervelplank worden geschoven en vervoerd worden naar het UMCG.

Na onderzoek door de VOA naar de exacte toedracht van het ongeval kon het wrak afgevoerd worden door een berger. Tijdens de hulpverlening was de Noordersingel door de politie vanaf het Esso benzinestation afgezet met linten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan