DRACHTEN – Op de A7 tussen Drachten en Groningen is vrijdagochtend een ernstig ongeval gebeurd met een vrachtwagen en een auto. Twee personen zijn gewond geraakt.

Rond zes uur werden brandweer, ambulance en politie gealarmeerd en gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Een vrachtwagen bleek in de berm terecht te zijn gekomen, waarop na een stuurcorrectie de trailer kantelde. Een auto die achter de vrachtwagen reed, kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen de gekantelde trailer aan.

De brandweer heeft geholpen bij het ongeval en plaatste onder andere een zichtscherm om het ongeval af te schermen. De automobilist is met ernstige verwondingen per ambulance naar het UMCG gebracht. De vrachtwagenchauffeur raakte ook gewond en is eveneens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeer richting Groningen kon kort na het ongeval nog via de vluchtstrook passeren, maar die werd vanwege de hulpverlening en berging afgesloten. Omdat de hulpdiensten in de rijrichting vanuit Groningen op de snelweg stonden, werd de weg in beide richtingen afgesloten. De berging zal nog enige tijd in beslag nemen, de verwachting is dat er in de middag weer een rijstrook open kan.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Update 15:00 uur:

Verschillende bergingsbedrijven zijn rond twaalf uur begonnen met de berging van de vrachtwagen en de trailer. Eerder vanochtend is de trailer leeg gehaald. Deze was gevuld met vleesproducten. Met onder andere een telescoopkraan is een bergingsbedrijf uit Hoogkerk begonnen aan de berging.

Na de berging zal een aannemer de vangrail en het wegdek repareren. Het is nog onduidelijk wanneer de A7 weer open gaat. Volgens Rijkswaterstaat kan dit zeker nog de hele dag duren.