GARYP – Een automobilist is dinsdagavond op De Broek met zijn voertuig uit de bocht gevlogen, vervolgens raakte het voertuig frontaal een boom en kwam gedraaid tot stilstand in een sloot.

Omwonenden hoorden een knal en gingen kijken, op dat moment hoorden ze iemand om hulp schreeuwen. De bewoners van de woning waarbij het ongeval plaatsvond, spoedden zich naar de ongevalslocatie. Er werd direct 112 gebeld. Een bewoner heeft de deur van de auto opengemaakt, waarna de automobilist zelf uit het voertuig kon klimmen. Het voertuig brandde op dat moment al.

De brandweer van Burgum en Leeuwarden, een ambulance en verschillende politie-eenheden werden met spoed gealarmeerd. De automobilist is opgevangen in de woning nabij de ongevalslocatie en is vervolgens door het ambulancepersoneel behandeld. De stabilisatie van het slachtoffer duurde enige tijd, hij is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Burgum was korte tijd bezig om het vuur onder controle te krijgen. Toen bleek dat de bestuurder uit het voertuig was, werden de overige gealarmeerde voertuigen gecanceld.

Een aanrijdingsselecteur van de politie heeft het ongeval op papier gezet. Vervolgens heeft een berger het zwaar beschadigde wrak geborgen.