LEEUWARDEN – Een automobilist raakte dinsdagavond rond half zeven gewond bij een aanrijding in de Vredeman de Vriesstraat.

De man haalde een bus in die net de weg opreed, schampte deze en botste vervolgens frontaal op een stilstaande bus bij de bushalte. De ambulance riep voor het verwijderen van het zijportier de hulp in van de brandweer. Die kwam ter plaatse met een tankautospuit en een hulpverleningswagen.

Na enige tijd is de man vastgezet op een wervelplank per ambulance naar het MCL vervoerd. Zijn bijrijdster bleef ongedeerd. De verkeersongevallen analisten (VOA) hebben onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Berger Theo Faber sleepte de zwaarbeschadigde Renault Megane af ; de beide bussen zijn door supportmedewerkers naar de technische dienst aan de Snekertrekweg gebracht.

Tijdens het afhandelen van het ongeval was de Vredeman de Vriesstraat tussen de Jacob van Aakenstraat en de Bote van Bolswertstraat afgesloten. Verkeer werd omgeleid.

Twee aanrijdingen omgeving Zuiderplein

LEEUWARDEN – Op de hoek van de Schrans met de Hollanderdijk vond dinsdagavond omstreeks kwart over acht een aanrijding tussen een fietsster en een scooter plaats. De fietsster raakte gewond en is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het MCL. Vermoedelijk gaat het hier om een voorrangskwestie.

Omstreeks kwart voor negen werd op het Zuiderplein nabij de Stationsweg een fietsster aangereden door een auto. De politie die net vertrok bij het voorgaande ongeval was snel ter plaatse en verleende eerste hulp net als de chauffeur van de ambulance die nog ter plaatse was bij het vorige ongeval. De fietsster werd met rugklachten door een andere ambulance naar het MCL gebracht.

Getuige van nieuws? SMS de 112fryslan tiplijn : 06-10242671

112Fryslan