LEEUWARDEN – Bij een aanrijding op het Zuiderplein raakte donderdagmiddag rond kwart voor drie een ambulance beschadigd.

De ambulance was met spoed onderweg naar de Westersingel om te assisteren bij een reanimatie. Onderweg daar naartoe kreeg de ambulance die optische en geluidssignalen voerde geen voorrang van de bestuurder van een Renault Scenic die komende vanuit het centrum linksaf wilde slaan.

Een aanrijding was het gevolg waarbij de ambulance over een fietsersstoplicht heenreed. Enkele fietsers konden nog maar net opzij springen. De ambulancechauffeur en de verpleegkundige kwamen met de schrik vrij.

De ambulance liep een klapband en schade aan de voorzijde en rechterachterzijde op. Door de aanrijding ontstond er een verkeerschaos. De politie heeft de plaats van de aanrijding afgezet en het verkeer geregeld. Berger Theo Faber sleepte beide betrokken voertuigen af.

Door het kijken naar het ongeval reden twee achter elkaar rijdende auto’s op de andere rijbaan op elkaar. De schade was zeer licht en is even verderop door de bestuurders onderling afgehandeld. (laatste foto)

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d6f57596e56673d[/zideo]

112Fryslan