Auto bijna in stadsgracht na bedreiging met vuurwapen(Update)

LEEUWARDEN – Zaterdagavond rond 22:30 belandde een auto bijna in de stadsgracht na een wilde rit.

De automobilist, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, stond met zijn wagen op een parkeerterrein bij sportschool De Leeuw aan de Wybrand de Geeststraat toen omstreeks twintig over tien twee mannen bij hem in stapten. Terwijl een van de onbekenden onder bedreiging met vermoedelijk een vuurwapen geld eiste werd de bestuurder een bijtende vloeistof in de ogen gespoten.

Naar eigen zeggen in paniek trapte de 27-jarige als reactie het gaspedaal in waarna de auto via een steeg over de Oostergrachtswal schoot en half boven het water van de gracht bleef hangen. De twee belagers stapten daar uit en reden weg in een kleine zilvergrijze auto die op de gracht stond geparkeerd. De 27-jarige bleef ongedeerd.

Brandweer en ambulance waren gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval en kwamen met spoed ter plaatse. De bestuurder stond echter al naast zijn auto en bleek niet gewond te zijn geraakt.

De technische recherche heeft op de Oostergrachtswal en het parkeerterrein een onderzoek ingesteld. De politie sloot voor onderzoek een deel van het parkeerterrein en van de Oostergrachtwal af. De daders, die beiden een bivakmuts droegen, zijn vooralsnog spoorloos.

De politie is opzoek naar getuigen die iets gezien hebben, heeft u iets gezien of informatie omtrent dit incident dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Video : E. Brandsma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CHxP3xkeGes&feature=youtu.be[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan