Voorpagina > Auto beschoten in woonwijk: drie verdachten aangehouden
Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Auto beschoten in woonwijk: drie verdachten aangehouden

Bauke vd Veen

LEEUWARDEN – In de Auke Stellingwerfstraat heeft vrijdagavond rond acht uur een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is niemand gewond geraakt.

De politie kreeg melding van een schietincident en ging daarop met meerdere eenheden ter plaatse. Voor een woning troffen zij een geparkeerde auto aan, met schade die zeer waarschijnlijk door kogels is veroorzaakt. In de achterbumper zitten gaten en diverse ramen van de auto liggen eruit. Naast de auto werden ook kledingstukken gevonden.

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Een politiehelikopter is ingezet voor een zoekactie. Het is niet bekend of er iemand in de auto zat, toen het schietincident plaatsvond. Op dit moment is er nog niet meer informatie bekend.

De politie heeft rond tien uur in de avond een verdachte aangehouden voor het schietincident. Dit gebeurde op de Aldlansdyk.

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van het schietincident of verdachte situaties hebben opgemerkt vanavond rond de Auke Stellingwerfstraat. Neem contact op via 0900-8844. Ziet u op dit moment iets verdachts gebeuren? Bel dan 112.

Update 09:20: De politie meldt dat er inmiddels drie verdachten zijn aangehouden. Het schietincident vond vermoedelijk plaats in de relationele sfeer. De recherche doet onderzoek naar de zaak.

Zodra er meer informatie is werken wij dit artikel bij.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings