NOARDBURGUM – Op de kruising van de Rijksstraatweg is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto op de zijkant terecht gekomen nadat het voertuig op een vangrail was gereden.

De bestuurder reed omstreeks half drie met het voertuig vanuit Feanwâlden en wilde de bocht door rijden. De bestuurder reed langzaam, maar schatte alsnog de bocht verkeerd in en reed met het voertuig bij een vangrail omhoog. Door de klap kwam de auto vervolgens op de zijkant tot stilstand.

De politie, ambulance en de brandweer werden met spoed opgeroepen en naar het opgegeven adres gestuurd. De politie en ambulance waren zeer snel ter plaatse, omdat er even daarvoor op honderd meter afstand al een eerder ongeval plaats had gevonden. Bij aankomst werd duidelijk dat de bestuurder al uit zijn voertuig was en dat de hulp van de brandweer niet noodzakelijk was.

De bestuurder werd door het ambulancepersoneel onderzocht op verwondingen, maar kwam met de schrik vrij. De politie heeft het ongeval verder afgehandeld met de betrokken partij en een bergingsdienst ingeschakeld voor afsleep van het voertuig.

Kornelis Atema