WETSENS – Op de Dokkumerwei is donderdagochtend bij een verkeersongeval een auto op zijn dak terechtgekomen. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de auto liep wel forse schade op.

Het ongeval ontstond omstreeks kwart voor tien, toen de bestuurder met zijn auto vanuit Dokkum in de richting van Wetsens reed. De bestuurder wilde iets uit zijn broodtrommel halen, maar in een bocht ging het mis en verloor hij de controle over het stuur. De auto kwam in de linker berm terecht en na een stuurcorrectie werd het voertuig door een stoeprand gelanceerd. Uiteindelijk kwam de auto op de kop op het fietspad tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en naar de locatie gestuurd. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder kort onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. De politie is eveneens ter plaatse gekomen en heeft samen met de familie de administratieve zaken afgehandeld en een berger ingeschakeld.

De bergingsdienst heeft het voertuig op zijn wielen gezet en vervolgens afgesleept. Het verkeer ondervond geen hinder door dit incident.

Ate Atema