OOSTERBIERUM – Op de Hoarnestreek heeft dinsdagavond omstreeks zes uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto een propaantank ramde.

Een voertuig komende vanuit de richting Oosterbierum raakte door nog onbekende oorzaak in de berm. Enkele honderden meters verderop reed het voertuig dwars door een heg, een verkeersbord en vervolgens tegen een in de tuin staande propaantank. De tank werd vervolgens enkele tientallen meters gelanceerd en kwam verderop in de tuin terecht.

Naast de ambulance en de politie werd ook de brandweer van Franeker opgeroepen. De bestuurder en enige inzittende konden zelfstandig uit het voertuig komen. Het is niet duidelijk of de bestuurder gewond is geraakt. De brandweer heeft direct een waterscherm op de lekkende propaantank gezet om het gas wat eruit stroomde neer te slaan. Na ongeveer twee uur heeft de brandweer het water uitgeschakeld om het gas volledig uit de tank te laten lopen.

De politie zette het kruispunt met de Slachte voor al het verkeer af. De verkeersongevallenanalyse van de politie Noord-Nederland onderzoekt de toedracht van het ongeval.

redactie nw