KOLLUM – Bij een verkeersongeval op de Trekwei – N910 zijn vrijdagmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Door het ongeval is één van de voertuigen in de Trekvaart belandt.

Het ongeval ontstond omstreeks kwart over vijf. Een bestuurder van een Ford reed in de richting van Westergeest, toen het door een versmalling in de weg mis ging. De bestuurder zag ter hoogte van de versmalling een Volkswagen uit tegengestelde richting over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de bestuurder van de Ford in de Trekvaart belandde.

De hulpdiensten werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, kwam ook de brandweer van Kollum ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de bestuurder van de Ford al uit zijn voertuig te zijn. De bestuurder werd door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een van de andere betrokkenen raakte gewond.

Het bergingsbedrijf Anne van Kammen is ter plaatse gekomen en heeft eerst de Ford uit het water gehaald. Vervolgens zijn de beide voertuigen door het bergingsbedrijf afgesleept.

© Video: Ate Atema

Ate Atema