EE – Maandagmiddag is er op de Humaldawei – N358 tussen Ee en Metslawier een ongeval gebeurd, waarbij een auto in de sloot is beland.

Omstreeks half vijf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water. Eenmaal ter plaatse bleek dat er een auto, komende uit de richting van Ee, door onbekende oorzaak in de rechterberm was gekomen. Hierdoor raakte de bestuurder mogelijk de macht over het stuur kwijt, schoot over de weg en belandde links in de sloot.

Omstanders hebben direct de bestuurder uit de auto gehaald en waren begonnen met reanimeren. Dit is later overgenomen door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Het Mobiel Medisch Team uit Eelde is ter plaatse gekomen om te assisteren. Omdat er geen slachtoffers in de sloot lagen, werden de duikers van Leeuwarden en het oppervlakte reddingsteam van Zoutkamp afgemeld. De brandweer van Anjum is wel ter plaatse gekomen, maar is onverrichte zake teruggekeerd naar de kazerne.

Het slachtoffer is per ambulance met spoed, onder begeleiding van de trauma-arts, overgebracht naar het UMC in Groningen.

De politie heeft het verkeer tijdens het incident omgeleid via het naastgelegen fietspad. De verkeersongevallenanalisten van de politie hebben ter plaatse foto’s gemaakt voor onderzoek. Hierna is de auto geborgen door een berger.

Kornelis Atema