LEEUWARDEN – De Groningerstraatweg werd woensdagmiddag rond kwart over vijf afgesloten toen na een aanrijding vier auto’s beschadigd raakten en een persoon gewond raakte.

Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen voor een aanrijding in de Groningerstraat. In de betreffende straat trof men niets aan, waarna direct werd doorgereden naar de Groningerstraatweg.

Een Audi die vanuit de richting Vrijheidsplein kwam, kwam in aanrijding met een auto die net een parkeervak verliet. Vervolgens schoot de Audi naar de andere kant van de weg waar hij een geparkeerde auto raakte, door de klap werd de geparkeerde auto uit het parkeervak geduwd. De auto die als eerste werd geraakt kwam nog in botsing met een ander geparkeerd voertuig.

Vanwege de omvang van het ongeval sloot de politie de Groningerstraatweg af tussen de Goudsbloemstraat en het Vrijheidsplein. De bestuurder van de auto die het parkeervak verliet, is per ambulance naar het MCL gebracht met vermoedelijk een hoofdwond.  De bestuurder van de Audi kwam met de schrik vrij.

Nadat drie van de vier auto’s afgesleept waren kon rond zes uur de weg weer worden vrijgegeven. De brandweer werd onderweg geannuleerd, hun hulp bleek niet nodig.