HARLINGEN – Aan de Kanaalweg zijn de.hulpdiensten dinsdag aan het begin van de avond ingezet voor brand in een loods met asbest.

De brand werd in eerste instantie gemeld als een klein bijgebouw in brand. Al snel werd er melding gemaakt van een industriebrand in een leegstaande loods met asbest en werd er opgeschaald naar het sein ‘grote-brand’ waardoor ook de korpsen van Franeker, Sneek en Drachten naar de brand werden gestuurd.

Door de Meldkamer Noord Nederland werd een NL-Alert verzonden om omwonenden te waarschuwen voor de rook en asbest in het pand. Tijdens de brand werd de N31 tusssen Midlum en Kimswerd afgesloten voor het verkeer, en ook het treinverkeer werd stilgelegd tussen Franeker en Harlingen-Haven. Rond 20.00 had de brandweer de brand redelijk onder controle. De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden.

De N31 is nog enige tijd afgesloten omdat er asbestdeeltjes opgeruimd moeten worden die op de weg terecht zijn gekomen. Er wordt onderzoek gedaan door inventarisatiebedrijf Search hoe ver de asbestdeeltjes zijn verspreid. Op de hoogte blijven van het asbest onderzoek kan via de gemeente [url=http://www.harlingen.nl/]Harlingen[/url].

Update: 23.45

Er is bij de brand in Harlingen geen asbest via de rook vrijgekomen. In andere delen van het pand zat wel asbest. Onderzoek volgt.


Ons live artikel op https://www.112fryslan.nl/news/10871 is nu gesloten, hier werden zoveel mogelijk updates en actuele foto’s geplaatst om iedereen op de hoogte te houden van de brand.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HBGaR_GLJiY&feature=youtu.be[/youtube]
Video: Stefan Postema – [url=www.postema-media.nl]www.postema-media.nl[/url]

112Fryslan