KOLLUM – Een arrestatieteam heeft donderdagmiddag een verwarde man aangehouden in een woning aan de Eskesstraat. De arrestatie vond plaats, nadat de politie een melding kreeg van een man met een wapen.

De melding over de man met mogelijk een wapen in de omgeving van de Voorstraat kwam rond elf uur binnen bij de politie, waarna er groot werd ingezet. De melding was zodanig dat de politie met verschillende expertises in Kollum kwam, onder andere met veel politie-eenheden en een arrestatieteam. Ook een politiehelikopter werd ingezet. Omdat snel duidelijk werd dat de man zich in een woning bevond, heeft de politie de omgeving ruim afgezet.

Het ter plaatse gekomen arrestatieteam heeft de verdachte uit de woning gehaald en aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. De politie doet op dit moment onderzoek naar de achtergrond van het incident.

Na doorzoeking in de woning, vonden agenten meerdere nepvuurwapens. Deze waren nauwelijks van echt te onderscheiden. Mensen hebben de man gezien met één van deze nepvuurwapens. Dit wapen leek op een automatisch vuurwapen.