Arrestatieteam houdt verdachten(17, 20 en 25) aan na overval

LEEUWARDEN – Na een gewapende overval op de Poiesz supermarkt donderdagavond heeft het arrestatieteam van de politie drie verdachten aangehouden.

Rond 9 uur in de avond werd de Poiesz supermarkt aan de Oostersingel overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. De twee bedreigden personeel en enkele aanwezige klanten met een vuurwapen. Ze gingen er met hun buit vandoor richting de Jumbo aan het Hoeksterend.  Ter hoogte van de kruising Vijzelstraat en Noorderweg verloren ze hun buit of een deel daarvan.

Omdat de vermoedelijke daders waarschijnlijk nog aanwezig waren in de omgeving, werd er een groot gebied afgezet. De Noorderweg, Groeneweg en de Nieuweburen werden afgesloten. Een arrestatieteam kwam ter plaatse. Zij hielden in een appertementencomplex op de hoek Nieuweburen / Groeneweg drie verdachten aan. De politie meld dat de drie verdacht worden van betrokkenheid bij de overval. Dankzij getuigen kwam de politie bij het betreffende appartementencomplex uit.

Na de aanhouding werd een deel van de afzetting opgeheven. Op een aantal locaties bleef de afzetting van kracht vanwege sporenonderzoek. Bij de Poiesz kwam ook een ambulance ter plaatse, voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Update: De politie heeft bekend gemaakt dat het gaat om mannen van 17, 20 en 25 jaar. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de mannen betrokken zijn geweest bij de overval en wat dan eventueel ieders rol daarin is geweest.