ST. ANNAPAROCHIE – Dinsdagochtend brak er brand uit in een meterkast van zorgcentrum de Beuckelaer aan de Beuckelaerstraat. Meerdere appartementen werden ontruimd.

De eerste melding van de brand kwam iets voor vijf uur binnen. Vrijwel meteen werd er opgeschaald naar middelbrand en niet veel later werd er een GRIP-1 situatie afgekondigd. Er bleek brand te zijn ontstaan in de meterkast op de eerste etage van het zorgcentrum, waarschijnlijk door een lekke waterleiding. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij, meerdere appartementen werden daarom ontruimd.

Het appartement waar de brand is ontstaan en het appartement ernaast, werden ontruimd. De bewoners werden verzameld in de kantine. Bij de ontruiming door het personeel en de brandweer zijn de coronamaatregelen in acht genomen.

Rond kwart over zeven werd het pand vrijgegeven door de brandweer. Het pand is gelucht en de gangen zijn geventileerd. De bewoner van het appartement waar de brand is ontstaan, is tijdelijk ondergebracht op een andere kamer.

Twee bewoners hadden rook ingeademd en zijn nagekeken door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Zij hoefden echter niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de etage geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

redactie nw