LEEUWARDEN – De ambulancepost van Kijlstra Ambulancezorg aan de Elzenstraat gaat verhuizen naar een nieuw te bouwen pand wat plek biedt aan vijf ambulances.

De huidige ambulancepost is gevestigd in een huurpand naast het pand waar het vaccinatiecentrum van de GGD in was gevestigd en daarvoor in gebruik was door de Formido. Deze panden moeten echter wijken voor een nieuw te bouwen Lidl supermarkt.

De ambulancepost van Kijlstra is één van de twee ambulanceposten in Leeuwarden, de andere zit aan de Oostergoweg tegenover het MCL. Deze ambulancepost is van UMCG Ambulancezorg die met Kijlstra samenwerkt in de organisatie RAV Fryslân.

Vanwege de aanrijtijden van de ambulances moest de gemeente een locatie zoeken binnen een beperkt gebied. De enige locatie die in dit gebied in aanmerking kwam, is op de Tijsmaweg nabij het Kalverdijkje, naast de Anne Vondelingweg.

Op het P+R terrein voor de sportschool Basic Fit moet een deel van de parkeerplaatsen plaatsmaken voor een gebouw van twee bouwlagen. Het gebouw heeft een grondoppervlak van ruim 500 vierkante meter. Daarin zitten slaap- en verblijfsvertrekken voor het personeel. Het ontwerp van de ambulancepost lag in handen van ARTEC, Huisman Installatietechniek is de betrokken installateur. De ambulancepost zal worden gebouwd door Dijkstra Draisma, die eerder al nieuwe ambulanceposten bouwde op Ameland en in Hurdegaryp.

Kijlstra verwacht gemiddeld vijftien uitrukken en dertig ambulanceritten per dag te maken.

Afgelopen maandag 13 mei, tekenden Biense Dijkstra en Sietze Kijlstra de overeenkomst. Eind mei zal begonnen worden met de bouw, op de foto’s bij dit artikel is te zien dat de voorbereidingen al zijn begonnen.

Bron impressie foto’s: https://bgdd.nl/projecten/nieuwbouw-ambulancepost-kijlstra-leeuwarden

 

Redactie