Ambulancepost Hurdegaryp officieel geopend

HURDEGARYP – De nieuwe ambulancepost van Kijlstra aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp is zaterdag officieel geopend. De ambulancepost die sinds 3 augustus al operationeel was, werd op zaterdag onder toeziend oog van veel geïnteresseerden officieel geopend.

Veel bezoekers kwamen tussen 13:30 & 15:30 uur naar de Rijksstraatweg toe, om de nieuwe ambulancepost van binnen en buiten te bekijken. In de post waren alle kamers opengesteld voor de bezoekers, waardoor men kon kijken waar ambulancebroeders overnachten en zitten wanneer zij niet onderweg zijn. Ook is door het vele glaswerk in het gebouw het uitzicht op de Sintale As te zien. Men kijkt uit over een prachtig stuk natuurgebied, met op de achtergrond de ovonde bij Hurdegaryp.

Een ambulancemotor, ambulance-bikes, meerdere dienstvoertuigen van de Officieren van Dienst Geneeskundig en ambulances zelf waren te bezichtigen. Ook was het Rode Kruis aanwezig met het Noodhulp Team, wat in actie komt bij grootschalige incidenten waar meer dan tien slachtoffers bij betrokken zijn. Dit team bestaat uit louter vrijwilligers, die gealarmeerd worden wanneer er zich een groot incident afspeelt in de regio.

Met de nieuwe locatie is de Sintrale As binnen een minuut te bereiken, en zijn aanrijtijden naar bijvoorbeeld andere dorpen verkort. Met het nieuwe gebouw kan de ambulancedienst van Kijlstra ook in ieder geval weer jaren vooruit.