Voorpagina > Ambulancepersoneel Noord Nederland in nieuw uniform
Ambulance Fryslan Hoofd Nieuws

Ambulancepersoneel Noord Nederland in nieuw uniform

Ambulancepersoneel Noord Nederland in nieuw uniform

FRYSLÂN – Vanaf vandaag draagt het ambulancepersoneel in Noord Nederland het nieuwe blauwe (turquoise) uniform. In Fryslân is dat het personeel van UMCG Ambulancezorg en Kijlstra.

Het nieuwe uniform zal worden gebruikt in Friesland, Groningen en Drenthe. In de rest van het land wordt op 2 december 2019 het nieuwe uniform in gebruik genomen.

Ambulancepersoneel  kreeg het nieuwe uniform officieel overhandigd door kledingproducent HAVEP. De bekende geel met groene kleding verdwijnt. Het nieuwe uniform heeft een turquoise kleur gekregen.

De officiële presentatie en overhandiging vond plaats bij Groningen Airport Eelde. De kleding wordt geproduceerd in Macedonië, Tunesië en Bangladesh. De makers laten weten dat de kleding onder goede werkomstandigheden wordt gemaakt. In totaal zullen 5500 mensen de nieuwe kleding gaan dragen.

De gele uniformen worden na ruim 20 jaar vervangen door eigentijdse, comfortabele kleding met een eigen uitstraling. Omdat ambulanceprofessionals speciale taken en bevoegdheden hebben, is het voor hen belangrijk om herkenbaar te zijn en onderscheidende kleding te dragen. Met de nieuwe kleding zijn de ambulancehulpverleners altijd te herkennen. Bovendien heeft Ambulancezorg Nederland (AZN) de definitieve ontwerpen gedeponeerd bij een merkenbureau, waardoor het ontwerp beschermd is en de kleding enkel en alleen door ambulancehulpverleners gedragen mag worden.

Foto’s: © 112drachten.nl

Over de fotograaf

Edwin Tjallings