Ambulancechauffeur Willem Middelkoop met de VUT

JISTRUM – Vrijdagmiddag rond 17:00 uur klonken in Jistrum, Twijzel en Buitenpost de sirenes van diverse ambulances waaronder het “museumstuk” van De Vrij ambulances uit de 70-er jaren.

Met dit “oudje” werden Willem Middelkoop en zijn vrouw uit Jistrum opgehaald door zijn collega’s. Willem gaat na 34 jaar werkzaam te zijn geweest in de ambulancezorg, gebruik maken van de VUT. Na de luidruchtige rondrit werd de jubilaris afgezet bij de post aan It West, waar diverse (oud-) collega’s waren verzameld. Hier werd Willem door directeur van Ambulancezorg Fryslân Alie Gelissen-Kobus en de manager van het Cluster Noord/Wadden Arno Overduin, bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de ambulancezorg.

Daarna konden onder het genot van een hapje en drankje de verzamelde gasten nog eens hun licht laten schijnen op de veelbewogen carriëre van hun gewaardeerde collega. Willem heeft het stuur van de professionele ambulance dan wel overgegeven aan jongere collega’s , maar hoopt zijn ervaring bij leven en welzijn nog een tijdje in dienst te mogen stellen van de Stichting Wensambulance ( http://www.ambulancewens.nl ) en Stichting Ambiance. (http://www.ambiancenn.nl )

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan