LEEUWARDEN – De bestuurder van een pick-up die op de vlucht sloeg voor de politie ramde zondagmiddag een ambulance en een personenauto.

De bestuurder had op de Drachtsterweg een stopteken gekregen en werd aan de kant gezet ter hoogte van de Albert Heijn XL. Hij sloeg met zijn truck kort na de staandehouding op de vlucht. Op de rotonde met de Tijnjedyk werd een ambulance door de vluchtende truck geraakt en liep hierbij flinke schade op.

Vervolgens werd op de rotonde Drachtsterweg / Pieter Stuyvesantweg een personenauto van achteren aangereden. Ook deze raakte flink beschadigd. De Pick-Up truck ging vervolgens via de ventweg, Tjotterstraat, Vletstraat en via de bussluis naar de Greunsweg.

Op het terrein van een bedrijf kon de bestuurder worden aangehouden. Een motoragent reed nog even het hele traject van de achtervolging af en maakte met zijn mobieltje op elke straathoek een overzichtsfoto.

Een [url=http://www.politie.nl/nieuws/2014/februari/24/01—automobilist-aangehouden-na-achtervolging.html]link[/url]naar het persbericht van de politie.

112Fryslan