LEEUWARDEN – Woensdagavond om 20:00 uur werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling.

Een ambulance die vanuit Leeuwarden die met spoed onderweg was naar een spoedmelding in Peins, was mogelijk bij een inhaalactie tegen een vrachtwagen gekomen en daarna frontaal tegen een andere vrachtwagen gebotst. Eén vrachtwagen stond geschaard in de berm, een andere vrachtwagen was dwars door twee bomen gereden en vlak voor een sloot tot stilstand gekomen.

De chauffeur van de bij het ongeval betrokken ambulance is na aankomst van de eerste ambulance direct met spoed overgebracht naar het MCL. De chauffeur van de andere vrachtwagen was bekneld geraakt in zijn gekantelde vrachtwagen. Hij is na drie kwartier bevrijd door de brandweer en met MMT medewerkers aan boord van de ambulance overgebracht naar het MCL.

De andere twee chauffeurs kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, net als de personen in de personenauto. De Hendrik Algraweg was tijdens de reddingsactie en de berging van de betrokken voertuigen gestremd. Verkeer werd omgeleid door de politie en medewerkers van rijkswaterstaat.

UPDATE:

Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken bij de artikelen:
– [url=https://www.112fryslan.nl/2?&newsid=4403]Drie vrachtwagens, ambulance en auto betrokken bij ernstig ongeval[/url]
– [url=https://www.112fryslan.nl/2?&newsid=4403]Vrachtwagens en ambulance geborgen[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan