Voorpagina > Alerte buren bellen brandweer na horen rookmelder
2. Regio Leeuwarden E.O.

Alerte buren bellen brandweer na horen rookmelder

Alerte buren bellen brandweer na horen rookmelder

LEEUWARDEN – Alerte bewoners van een woning aan de Dirk Boutsstraat hoorden vrijdagochtend omstreeks negen uur een rookmelder piepen bij hun buren.

De bewoners twijfelden geen moment en alarmeerden de brandweer. In de woning bleek een pannetje op het vuur te staan dat voor enige rookontwikkeling zorgde. Brandweerlieden haalden na aankomst de twee bewoners en een poes uit de woning en brachten het pannetje naar buiten.

Eén van de bewoners werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op een rookinhalatietrauma, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft vervolgens de woning geventileerd, zodat de rook uit de woning werd verdreven.

Brandpreventieweken
Van 1 tot en met 31 oktober zijn in Nederland de Nationale Brandpreventieweken. Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting zetten zich in om mensen brandveiliger te laten leven. Intresse? Kijk eens op [url=http://watdoejijbijbrand.nl]watdoejijbijbrand.nl[/url] en ontvang handige tips over hoe u brand kunt voorkomen en weet wat u moet doen als er toch brand uitbreekt.

Over de fotograaf

112Fryslan