LEEUWARDEN – Een automobilist is donderdagmiddag aangehouden nadat hij met zijn auto over de kop vloog en frontaal op een tegemoetkomende bestelbus klapte.

De automobilist kwam volgens ooggetuigen met hoge snelheid over de Groningerstraatweg richting Vrijheidsplein stad in toen het mis ging. Hij raakte de controle over de auto kwijt, raakte een paar palen, schoot door de middenberm heen en vloog over de kop met de auto. Een bestelbus die tegemoet kwam kon de auto niet meer ontwijken waarna beide frontaal met elkaar in botsing kwamen. Volgens de ooggetuigen lag de uitlaat van de auto op de andere rijbaan en ook andere onderdelen lagen verspreid over de weg.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse voor de afhandeling van het ongeval en het regelen van het verkeer. De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Twee bergingswagens moesten eraan te pas komen om de zwaar beschadigde voertuigen te bergen. Zowel de auto als de bestelbus zijn total loss. De politie sloot een rijbaan af voor het verkeer en heeft samen met de berger de ravage op meerdere rijbanen en de middenberm opgeruimd. Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt bij het ongeval.

})