OPEINDE – Op De Kletten is zondagavond een busje gekanteld, toen deze tegen een boom botste. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben genuttigd.

De man reed vanuit Opeinde richting Drachten, toen hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Door de klap kantelde het busje. De bestuurder ging volgens omstanders lopend naar de dichtstbijzijnde boerderij om daar om een touw te vragen, zodat hij de auto zelf weer op zijn wielen kon zetten. Enkele passanten hadden ondertussen de politie al gebeld, omdat ze de auto gekanteld tegen een boom zagen staan.

Door de agenten is, toen de bestuurder eenmaal terug was, een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. De man is hierop aangehouden voor rijden onder invloed en is overgebracht naar het politiebureau.

Een berger is ondertussen ter plaatse gekomen om het zwaar beschadigde voertuig weer op zijn wielen te zetten. Tijdens de berging was De Kletten tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. De man zat met zijn vriendin in de auto, geen van beide is gewond geraakt.

Foto’s: 112drachten.nl