LEEUWARDEN – Een agent van de Mobiele Eenheid (ME) is zaterdagmiddag gewond geraakt op het Wilhelminaplein toen er opgetreden moest worden tegen een grote groep voetbalsupporters.

Terwijl tussen 13:00 en 14:00 uur de spelers van Cambuur in helikopters over de stad vlogen, moest de politie optreden tegen een groep supporters in de binnenstad. Volgens de politie was het op meerdere plekken onrustig en daarom werd de ME ingezet.

Op het Wilhelminaplein werd vuurwerk afgestoken op het moment dat de helikopters overvlogen. Toen de ME op het Zaailand / Wilhelminaplein een charge uitvoerde werd één van de agenten door een voorwerp geraakt in het gezicht. Tevens werd door de groep onder andere met terras meubilair gegooid. Het plein werd vervolgens ontruimd en de agent is ondertussen met een ME bus naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld.

Niet alleen op het Zaailand moest de politie in actie komen, ook bij de Waag moest worden opgetreden. Naast meerdere ME voertuigen werden ook meerdere politiepaarden ingezet. Door het kordate optreden van de politie keerde de rust al snel weer terug in de binnenstad.

 

Redactie

})