JOURE – Een forse kop staart aanrijding zorgde langere tijd voor een afgesloten rijbaan van de A7.

Twee auto’s waren op de A7 vlak voor het verkeersplein achterop elkaar gebotst. Uit voorzorg werden brandweer, ambulance en politie ter plaatse gestuurd. Het was eerst nog onbekend of er nog iemand bekneld zat in een van de auto’s.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er nog één persoon in de auto te zitten. Deze zat niet bekneld maar had wel last van nek en rug. In overleg met ambulance personeel werd besloten om de B-stijl en passagiersdeur te verwijderen om zo voldoende ruimte te maken om de persoon op verantwoorde wijze uit de auto te krijgen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

De rijbaan van de A7 van Zurich richting Heerenveen werd afgesloten voor de afhandeling, maar verkeer werd bij Joure-West van de weg geleid en via een ventweg alsnog naar de rotonde van het verkeersplein geleid. Dit leverde voor het verkeer veel vertraging op.

Foto’s met dank aan: [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweerjoure.nl[/url] en [url=http://www.twitter.com/andrevandalfsen/]@AndreVanDalfsen – Politie Lemsterland[/url]

112Fryslan