KORNWERDERZAND – De afsluitdijk was vrijdagavond in beide richtingen afgesloten wegens ongevallen en een gevaarlijke situatie.

Door hevige hagelbuien veranderde de weg in een “ijsbaan” en vonden er rond kwart voor acht meerdere ongevallen plaats. De hulpdiensten van Noord Holland en Friesland zijn daarop uitgerukt met brandweerwagens, diverse ambulance´s uit beide regio’s en politie eenheden.

Twee vrachtwagens raakten ongeveer bij de provinciegrens in een slip en botsten vervolgens op elkaar. Beide vrachtwagens kwamen geschaard tot stilstand en blokkeerden de weg. Een van de wagens reed door de middenvangrail. In de file ontstonden door de gladheid slippartijen waarbij auto´s omgekeerd op de weg kwamen te staan.

Dit vond plaats in de rijrichting Noord Holland -> Friesland. De afsluitdijk werd eerst in beide richtingen afgesloten. Op dit moment is de afsluitdijk richting Friesland nog steeds afgesloten en dit zal nog tot in de vroege ochtend duren.

Inzet van brandweer en ambulances bleek achteraf alleen nodig te zijn voor controle. Er is niemand gewond geraakt. De VOA van de politie Fryslan is ter plaatse geweest om een onderzoek in te stellen.

Foto’s Stefan Postema [url=http://www.scannernet.nl]www.scannernet.nl[/url]

112Fryslan