HEERENVEEN – Bij het stadion van SC Heerenveen zijn tijdens de voetbalwedstrijd zaterdagavond meerdere auto’s opengebroken.

De buit is onder andere navigatie systemen en kentekenplaten. Er werd een verdachte BMW gezien die mogelijk iets met de inbraken te maken heeft. De meldkamer Noord Nederland schakelde burgernet in om uit te kijken naar een witte BMW cabrio met zwart dak. Het kenteken zou lijken op 88-KSZ-5.

In Leeuwarden werd de BMW rijdend aangetroffen, na een achtervolging over de A32 in de richting van Wolvega kon de BMW ontkomen.

Update zondag 13:00: Politie heeft achtervolging gestaakt

De politie heeft bekend gemaakt dat ze de achtervolging van de witte BMW Cabrio hebben moeten staken. De auto die ze achtervolgde reed met meer dan 200 kilometer per uur over de vluchtstrook op de A32 om aan de politie te ontkomen.

De auto werd in het centrum van Leeuwarden gezien. Agenten zetten de achtervolging in en via de Overijsselsestraatweg in Goutum reden ze over de A32 richting Heerenveen. Bij Akkrum werd met behulp van collega’s geprobeerd de auto langs de kant van de weg te zetten. Dat mislukte, omdat hij met zeer hoge snelheid via de vluchtstrook weg reed. De snelheid was op grote delen meer dan 200 km/uur. Vanwege de onveilige situatie voor andere weggebruikers, de agenten en de verdachte zelf is besloten de achtervolging te staken. De politie kreeg zaterdagavond zes meldingen binnen van inbraak of diefstal uit auto. Van een van de gevallen is bekend dat een navigatie-/radiosysteem is gestolen. Een andere melding betrof de diefstal van kentekenplaten. Het onderzoek naar de auto en de identiteit van de bestuurder wordt voortgezet.

Redactie