SNEEK – Op zaterdag 12 maart was het voor een enkele Friese brandweerkorpsen een grootse dag. De Friese blusgroepen hebben die dag hun nieuwe tankautospuit in ontvangst mogen nemen.

De acht nieuwe tankautospuiten voor de blusgroepen Heeg, Oldeberkoop, Parrega, Stavoren, Witmarsum, Workum, Woudsend en Schiermonnikoog zijn op een speciale manier overgedragen. Ieder korps kreeg één voor één een speciale sleutel in ontvangst, waarna de voertuigen met optische- & geluidssignalen bij de kazerne werden voorgereden.

Het korps Schiermonnikoog heeft een aangepast voertuig in ontvangst genomen. Het voertuig is speciaal vanwege de omgeving aangepast naar een 4×4 model. De andere voertuigen zijn op een normaal chassis gebouwd met ieder een aparte aanpassing. Na de overdracht werd door de blusgroep Woudsend een demonstratie gegeven met het nieuwe blussysteem. Met het nieuwe Druk Lucht Schuim (DLS) systeem, waarmee elk voertuig is uitgerust, beschikt de brandweer over een blussysteem met meer slagkracht.

De dag van de overdracht in Sneek begon om 13:00 uur en eindigde om 15:00 uur. Na officiële overdracht en demonstratie zijn de voertuigen naar hun eigen standplaats vertrokken. De korpsen kunnen met deze nieuwe blusvoertuigen weer jaren vooruit.

Luchtfoto met dank aan Srfotografie

Ate Atema